De leukste parasol voor in jouw tuin

Geplaatst door

Een parasol zorgt tijdens warme dagen en felle zonneschijn voor een heerlijke schaduwrijke plek. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een goede parasol? Wat zijn de nieuwste trends in parasols? En welk type parasol past het beste bij jouw wensen en jouw tuin? Laat je inspireren door deze trends en tips waar je op moet letten. Want sommige parasols hebben wel een parasolvoet nodig en sommige niet. 

 

Zorg voor voldoende schaduw

Een goede tuinparasol is dan ook een echte buiten musthave die zorgt voor voldoende schaduw om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Een stijlvolle en luxe parasol zorgt er niet alleen voor dat je aan de warmte kunt ontsnappen, het brengt naast verkoelende schaduw ook net wat extra sfeer in je tuin en terras. Want het oog wil ook wat!

 

Nieuwe parasol kopen?

Wil je het komende seizoen ook de schaduw kunnen opzoeken? En wil je een nieuwe parasol kopen? Check dan deze tips zodat je de juiste parasol kiest die past bij jouw wensen en goed matcht met de mogelijkheden van jouw tuin of terras.

In het grote aanbod helpen we je graag op weg met advies en inspiratie, zodat jij het komende seizoen in stijl in de schaduw kunt doorbrengen. Welke type parasols zijn er? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe parasol? Wij vertellen je er meer over in deze blogpost.

Dit zijn de trends in parasols

De nieuwste trends in parasols gaan samen met duurzaamheid. Natuurlijk materialen, maar vooral ook materialen die 100% recyclebaar zijn, bepalen de nieuwe collecties op parasol gebied. Kleurvaste doeken die goede UV bescherming bieden zorgen er ook voor dat je lange tijd plezier en profijt hebt van je parasol. Kiezen voor een duurzame parasol is een goede investering en past helemaal in de bewuste levensstijl van nu9.

Na de verschuiving van de traditionele ronde parasols met een stok in het midden naar grote vierkante zweefparasols die je de laatste jaren steeds vaker zag, komen we het volgende seizoen ook weer de klassieke ronde parasols tegen. Die kun je vooral voor kleine plekken of een fijn tuinhoekje heel goed gebruiken omdat ze zo makkelijk verplaatsbaar zijn. Ze geven een nieuwe hippe twist en relaxte vibe aan je tuin en terras.

 

Zó kies je de juiste parasol

Er zijn bij de aanschaf van een parasol best wel veel dingen waar je rekening mee moet houden. Waar komt de parasol te staan en welk model is geschikt? Wat voor een materiaal en raamwerk moet je kiezen? Welke kleur past het beste en hoe groot moet de parasol zijn? En vergeet ook niet de parasolvoet. Met de volgende stappen maak jij de beste keuze.

Waar ga je de parasol neerzetten?

De eerste stap is het bepalen van de plek waar je schaduw wil creëren. Is dat op het terras waar je tuinset staat? Is dat een vaste plek? En hoe staat de zon? Het maakt een heel verschil als je een tuin op het zuiden hebt of op het noorden. Zijn er muren of bomen die in de weg kunnen staan? Wil je de parasol op een vaste plek positioneren of juist kunnen verplaatsen afhankelijk van het jaargetijde of het tijdstip van de dag. Als je dit helder hebt kun je visualiseren waar je de parasol gaat neerzetten en krijg je een beeld van de ruimte en mogelijkheden.

 

Geef een reactie