De voordelen van shortlease zakelijk

Geplaatst door

Veel bedrijven hebben auto’s nodig voor hun bedrijf. Het kan de bedrijfsvoering verbeteren en het draagt bij aan de tevredenheid van werknemers. De bedrijven willen dan natuurlijk goede auto’s in hun bezit hebben zodat ze lang vooruit kunnen met de auto’s en weinig onderhoud hoeven te verrichten. Het is dan een goed idee om als bedrijf te investeren in short lease. Maar wat zijn de voordelen hiervan? En waarom is dit handig wanneer je een wagenpark gaat samenstellen? Daar vertellen we je graag meer over!

Niet meteen kopen

Als onderneming is het geen goed idee om meteen zomaar auto’s aan te schaffen. Je weet pas echt welke auto goed bij een bedrijf past wanneer je hem over een langere periode hebt uitgeprobeerd. Auto’s zijn ontzettend duur en daarom is het belangrijk dat je eerst een goede auto uitzoekt voordat je een grote bestelling doet. Voor grote, maar vooral ook kleine ondernemingen is het een te grote investering om meteen verschillende auto’s te kopen zonder te weten of ze passen bij het bedrijf.  Je loopt hierbij dus kans op een miskoop en dat doet pijn. Bij het kopen van auto’s hoort bovendien ook het afsluiten van verzekeringen en belastingen. Om deze reden moeten er dus nauwkeurig goede auto’s worden uitgezocht en dat kan alleen door verschillende auto’s over een periode te proberen. Met shortlease zakelijk is dat mogelijk en daarom zeker aan te raden.

Auto’s uitproberen

Een van de grootste voordelen van short lease is dat een bedrijf auto’s kan uitproberen voor een korte periode. Zo kunnen de bedrijven dus een auto echt goed testen voordat ze hem definitief kopen. Wanneer de auto toch niet helemaal voldoet aan de wensen van het bedrijf, dan kan hij worden ingewisseld voor een andere auto. Het voordeel aan short lease is dus dat er in een korte periode gewisseld kan worden van auto. Een bedrijf kan dus verschillende auto’s uitproberen en vanuit daar conclusies trekken. Het flexibele contract van short lease is dan ook wat het zo aantrekkelijk maakt.

De nieuwste auto’s

Er zit een groot verschil tussen autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen. Leasemaatschappijen bezitten namelijk nieuwe en luxe auto’s. Als bedrijf wil je auto’s kopen die jarenlang meegaan zonder dat er al teveel onderhoud aan verricht moet worden. Natuurlijk is dat een flinke investering, maar je zult er zeker de vruchten van plukken. Met short lease kun je dus nieuwe auto’s uitproberen en dat is via autoverhuurbedrijven vaak niet mogelijk, omdat ze gebruik maken van oudere auto’s.

 

 

Geef een reactie