Hoe krijg je verf uit kleding? 

Geplaatst door

Je draagt elke dag verschillende soorten kleding. Het kan je wel eens overkomen dat er wat kleding vies wordt. In de meeste gevallen is dit er vrij eenvoudig uit te krijgen, maar sommige vlekken zijn erg lastig uit je kleding te krijgen. Zo zijn vlekken verf onder andere erg moeilijk uit de kleding te krijgen. Wanneer je met verf aan de slag gaat of weet dat je in de buurt komt van natte verf, is het dan ook verstandig om oude kleding aan te doen. Zeker als je kinderen hebt, zul je hier van tevoren goed over na moeten denken. 

 

Het verwijderen van de vlek verf uit je kleding

Als je een verfvlek in je kleding hebt, is het van groot belang dat je de verf vlek zo snel mogelijk uit je kleding verwijdert. Zeker als je een In gold we trust of Airforce jas die van een wat hogere kwaliteit is dan is het zonde om er een vlek op te hebben. Wanneer de verf is opgedroogd, zal het namelijk een stuk lastiger worden om de vlek te verwijderen. Zeker als deze kleding gemaakt is van stof zal dit niet tot nauwelijks te doen zijn. Je kunt de vlek verwijderen door met een handdoek of washand op de vlek te deppen kun je het grootste deel van het vocht absorberen. Als je over de vlek gaat wrijven terwijl de verf nog nat is zul je de verf vlek alleen maar groter maken dan eerst. 

 

Het verwijderen van een opgedroogde verf vlek

Als je niet meteen doorhebt dat er verf op je kleding zit of je er op dat moment niks aan kunt doen zal de verf in je kleding trekken. Wanneer dit gebeurd is het erg afhankelijk van de soort verf of je het er nog uit zult kunnen krijgen. De kans is niet groot dat je de verf nog volledig uit je kleding kunt krijgen, maar met terpentine verf is dit bijvoorbeeld wel mogelijk. Je kunt hierbij door het van de kleding af te schrapen de vlek grotendeels verwijderen. Dit kun je doen door een scherp voorwerp zoals een mes te gebruiken en over de vlek heen te schrapen. Let hierbij wel goed op dat je de kleding niet nog verder beschadigt. Het weghalen van de vlek is namelijk niet een gat in je kleding waard. Spoel het na het wegschrapen goed uit en doe het in de wasmachine. Als je dit gedaan hebt, kun je alleen nog maar hopen op een zo’n goed mogelijk resultaat.

Geef een reactie