Jouw eerste camper van rondreis!

Geplaatst door

Een rondreis maken met de camper? Gelijk heb je! Met een camper geniet je van de vrijheid, avontuur en de flexibiliteit van een roadtrip. Echter kan het rijden met een camper best spannend zijn, zeker de eerste keer. Of je nu met een Dutchvans van gaat of een iveco daily l2h1.

Een campervakantie, is dat wel iets voor jou?

Een campervakantie, we willen het allemaal eens gedaan hebben. Camperreizen is dan ook een geweldige manier van reizen. Twijfel je nog of een campervakantie iets voor jou is? Hieronder hebben we alvast de grootste voordelen voor je opgesomd zodat je niet langer twijfelt.

Just go with the flow

We zullen het nog een paar keer aanhalen, maar het grootste voordeel van een camper is dan ook vooral de vrijheid die het biedt. Je schuift dat raampje open, je geniet van de wind door je haren en you just go with the flow.

Het ideale van een camper is dat je altijd flexibel kan zijn. Je staat waar je wilt en hoe lang je dat wilt. Gewoon instappen en rijden maar. Is het aan het regenen op de bestemming die je in je hoofd had? Rijd dan gewoon lekker door naar een bestemming waar het wel zonnig is. Kom je toevallig langs een rustige mooie baai? Stop gerust even, haal je tafel en stoeltjes uit en geniet van het prachtige uitzicht. En dat met een lekker wijntje, zálig niet?

Reizen met een camper is super gezellig

Je zou het misschien niet meteen denken, maar reizen met de camper is echt gezellig! Je leeft namelijk een paar dagen met elkaar op een paar vierkante meter. Je staat samen op, je eet samen en je kruipt samen onder de wol. Je geniet continue van elkaars aanwezigheid.

Camperreizen is een unieke mix van avontuur & comfort

Wanneer je met een camper op vakantie vertrekt, neem je eigenlijk zo goed als al je comfort van thuis mee. Je proeft van een avontuurlijk kampeergevoel tussen de ongerepte natuur maar dan wel gecombineerd met het nodige comfort en luxe.

Ook voor de kinderen voelen zich meer thuis in een camper. Ze hebben dan ook meer comfort en ruimte dan in een auto of een vliegtuig. Zo kunnen ze makkelijker iets eten, een spelletje kunnen spelen of iets kijken onderweg.

Kies voor een makkelijke bestemming

Oké, je weet nu dat je eens wilt proeven van de vrijheid die je hebt bij camperreizen. Maar, waar trek je nu best naartoe? Omdat het je eerste keer is met een camper, raden we je aan om voor een makkelijke bestemming te kiezen.

Trek dus niet zomaar naar een bestemming waar weinig campings zijn of waar de wegen slecht onderhouden zijn. Er zijn de dag van vandaag verschillende mooie plekken waar je naartoe kan met een camper. Wat dacht je van een roadtrip naar onze noorderburen? Of trek je liever naar het zuiden? Dan is de Algarve ook een prachtige bestemming. Ook zijn Schotland en Ierland ideale bestemmingen om met de camper rond te trekken.

Onze top 5 bestemmingen en routes met de camper

Om je alvast op weg te helpen, hebben we onze top vijf bestemmingen en/of routes met de camper in Europa voor je opgelijst: 

  • Een camperreis door Noorwegen is ontzettend populair, maar ook Zweden is de moeite waard met haar prachtige natuur en mooie steden.
  • Duitse Alpenroute, een route die je door de vele haarspeldbochten en het overweldigende berglandschap van Zuid-Beieren slingert.
  • Umbrië en Toscane zijn ook populaire bestemmingen om met de camper naartoe te trekken. 
  • Of trek met de camper via het Baskenland naar Portugal. Hier moet je zeker de Algarve verkennen. Deze regio is gezegend met een pittoreske kustlijn.
  • Je hoeft het trouwens niet per se ver te zoeken, want ook Frankrijk of Slovenië is voor veel camperaars een favoriete reisbestemming. Of je nu kiest voor glooiende wijngaarden, afwisselende natuur of de charmante steden.
  1. Waar kan je overnachten met een camper?

Een andere belangrijke vraag is of je zomaar overal kan staan met de camper. Gelukkig kan je op verschillende manieren overnachten met een camper. In sommige landen kan je wildkamperen, maar in het grootste deel van Europa moet je toch op zoek gaan naar een camping of camperplaats.

Daarnaast wilt de ene chauffeur alleen maar op een gratis camperplek staan, terwijl een andere er liever voor betaald. Bedenk dus goed op voorhand wat jij wil en trek je niet te veel van anderen aan. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Gemiddeld is een camperplaats goedkoper dan een camping.

Op voorhand boeken of niet?

Je kiest er natuurlijk zelf voor of je je staanplaats op voorhand boekt of niet. Sommigen houden nu eenmaal van zekerheid en zo hoef je ’s avonds ook niet nog op zoek te gaan naar een staanplaats. Daarnaast loop je ook niet tegen de lamp wanneer een camping reeds volgeboekt is.

Als je je camping niet van tevoren vastlegt, kan je natuurlijk wel onverwachts op een mooi plekje botsten waar je misschien beter zit. Onze tip? Tijdens drukke (vakantie)periodes boek je je staanplaats voor alle zekerheid best op voorhand.

Geef een reactie