Met een livestream kan iedereen de uitvaart volgen

Geplaatst door

Helaas, ook het bijwonen van uitvaarten is aan banden gelegd vanwege corona-maatregelen. Het aantal mensen dat bij een begrafenis mag zijn wordt ingeperkt. Daarnaast moeten mensen ook regelmatig in quarantaine, waardoor het onmogelijk wordt een uitvaart bij te wonen. Toch is een uitvaart een belangrijke gebeurtenis die je niet graag mist. Het is het moment om gezamenlijk afscheid te kunnen nemen van een dierbaar persoon. Daarom is er de mogelijkheid een livestream in te schakelen. Het is misschien even wennen, maar door een livestream wordt het voor iedereen mogelijk de begrafenis bij te wonen.

 

Een livestream tijdens een uitvaart

Bij het regelen van een uitvaart komt er in korte tijd heel veel op je af. Als je graag een livestream van de uitvaart wilt, kan het daarom een hele hulp zijn hier een bedrijf voor in te schakelen dat alles voor je regelt. Een live streaming wordt bijvoorbeeld verzorgd door het bedrijf lichtengeluidhuren.nl. De eerste stap die je moet zetten is contact met ze opnemen. Vervolgens inventariseren jullie samen de wensen voor de uitvaart. Er worden afspraken gemaakt over welke apparatuur en welke technici er ingezet zullen worden. Het bedrijf neemt vervolgens contact op met de locatie waar de uitvaart plaats zal vinden. Op de dag zelf is er een link beschikbaar die nabestaanden kunnen gebruiken om de uitvaart te volgen. Na de uitvaart kan de opname gedownload worden om later te bekijken.

 

Sprekers via de livestream

Heb je een mooie speech voorbereid, maar moet je ineens in quarantaine omdat je positief getest bent? Ook spreken kan tijdens de livestream begrafenis. Dit is bijvoorbeeld een optie als een van de nabestaanden in het buitenland woont of niet kan komen in verband met de corona maatregelen. De livestream kan dan op de locatie uitgezonden worden, zodat zowel de mensen online als in de zaal het kunnen volgen.

 

Een prijsindicatie voor een livestream voor een uitvaart

Aan het verzorgen van een livestream voor een uitvaart hangt een prijskaartje, maar in ruil hiervoor worden wel al deze zorgen je uit handen genomen. Afhankelijk van de wensen moet je denken aan minimaal 500euro tot ongeveer 3.000euro. Voor deze prijs word je geholpen met het uitdenken van de benodigdheden, de apparatuur en de streaming link.

 

Een uitvaart is een belangrijk moment om afscheid van iemand te kunnen nemen. Kunnen er mensen niet bij zijn, bijvoorbeeld door de huidige corona maatregelen? Met een livestream van je uitvaart wordt het mogelijk dat iedereen de uitvaart bij kan wonen. Zelfs als je in quarantaine zit!

Geef een reactie