Motorverzekeringen vergelijken

Geplaatst door

Door het mooie weer zijn er steeds meer motorrijders op de weg. Ze gaan naar familie, vrienden of ze maken een mooie dagtocht. Hiervoor hebben ze hun motorrijbewijs behaald. Om te genieten van dit mooie weer terwijl ze motor rijden en het landschap voorbijgaat. Het liefst rijden de motorrijders over de eenbaansweg. De snelweg wordt alleen gebruikt om op tijd op de bestemming aan te komen en om van A naar B te komen. Daarnaast lopen de eenbaanswegen vaak door mooie gebieden en kan er meer genoten worden van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Zo kan er genoten worden van het motorrijden en de omgeving. Jammer genoeg zijn de motorrijders een kwetsbare groep op de weg. Motoren hebben niet zoals bij auto’s bescherming om zich heen. Daarnaast worden motoren vaak over het hoofd gezien. Ze zijn een stuk kleiner dan auto’s en worden vaak gemist doordat er niet goed in de dode hoek en de spiegels wordt gekeken. Daarom is het van uiterste belang om de juiste motorkleding te dragen met daarbij een goede motorverzekering.

Motorverzekering afsluiten

De keuze uit motorverzekeringen is erg groot. Bij combimotors kan u de verschillende aanbieders en motorverzekeringen met elkaar vergelijken op prijs, dekking en de voorwaarden. Hier kunt u vervolgens ook uw motorverzekering afsluiten. Als u uw nieuwe motor of tweedehands motor heeft aangeschaft wilt u natuurlijk direct de weg op. Combimotors zorgt ervoor dat het geen extra tijd hoeft te kosten. Een motorverzekering afsluiten kan daar veilig online en snel. Verder worden online ook de verschillende aanbieders vergeleken met elkaar. Ook is combimotors geheel onafhankelijk. U krijgt daarom eerlijk advies om uw motorverzekering af te sluiten. De prijs van de gekozen motorverzekering hangt af van de gekozen dekking. De één gaat voor de laagste premie, de ander verzekert zijn motor maximaal en kiest voor allrisk motorverzekering.

Verschillende motorverzekeringen  

Er zijn diverse soorten motorverzekeringen die uw kan afsluiten voor de motor. De kosten en vergoedingen verschillen met het type motorverzekering. Zo zijn er drie gangbare motorverzekeringen, de wettelijke aansprakelijkheid verzekering (WA), de wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco verzekering (WA+) en de allrisk verzekering. Een motor all risk verzekeren betekent het volgende. Een allrisk verzekering impliceert dat alle risico’s verzekert zijn. Dit is niet het geval. Deze verzekering verzekert u alleen bij schade door eigen toedoen. De premiekosten van de allrisk motorverzekering vallen vaak hoger uit dan verzekeringen met minder dekking. De afweging of een allrisk verzekering de extra kosten waard is, is een keuze die u zelf maakt.

Geef een reactie