Op vakantie naar Duitsland

Geplaatst door

Ben je van plan om een reisje te maken naar ons buurland? Berlijn is een ontzettend leuke stad en biedt veel mogelijkheden. Voor een last minute vakantie of een geplande vakantie is Berlijn een geschikte stad voor een korte citytrip. Lees hier meer over de voordelen van Berlijn.

Activiteiten

In Berlijn is genoeg te doen. Er zijn allerlei leuke cafeetjes en restaurants om te verkennen, er is voor ieder wat wils. Zo zijn er veel plantaardige restaurants maar ook voldoende voor de vleeseters. De prijzen liggen vaak lager dan in Nederland, dat is een groot voordeel. Ook zijn er veel musea om te bezoeken. Leuke winkels zijn er ook meer dan voldoende. Wil je meer te weten komen over de stad zelf? Dan kun je er altijd voor kiezen om een city tour te doen, je loopt dan met een gids door de hele stad.

Accommodatie

Een Berlijn hotel of appartement zijn er voldoende, voor elk budget kun je wel iets vinden. Kies ervoor om midden in het centrum te logeren of ga voor een andere leuke wijk, net iets verder van het centrum. Voor een locatie midden in het centrum zul je iets meer betalen, maar je zit wel in de buurt van alles. Mocht je liever minder betalen dan kun je beter in een andere leuke wijk logeren. Je kunt namelijk makkelijk overal komen met het openbaar vervoer. Mocht je op zoek zijn naar een verblijf voor de lange termijn, omdat je bijvoorbeeld wil werken in Berlijn dan is hier ook voldoende keuze voor.

Vervoer

Een groot voordeel van Berlijn is de goede metroverbindingen. Zo kom je overal heel makkelijk en snel. Ook is het openbaar vervoer erg goedkoop. Voor een dagkaart betaal je ongeveer €7 en kun je dus gebruik maken van de trein, bus en metro voor een hele dag. Met een maandkaart van €81 kun je onbeperkt reizen, handig als je elke dag veel moet reizen dus. In Nederland rijden de treinen vaak niet als het sneeuwt, dit zal in Duitsland bijna niet gebeuren. Ze hebben het openbaar vervoer hier goed geregeld. Je kunt makkelijk met de trein of de auto naar Berlijn rijden vanaf Nederland.

Conclusie

Berlijn is een geweldige stad, of je de stad nu wil bezoeken voor een korte citytrip of hier wil gaan werken voor een langere tijd. Er zijn veel restaurants, musea en het uitgaansleven is ook heel levendig. Zo is er voor ieder wat wils, en de prijzen voor bijvoorbeeld eten zijn vaak lager dan in Nederland.

Geef een reactie