Op vakantie naar… Valencia!

Geplaatst door

Valencia, ook wel de Orange City genoemd is de op twee na grootste stad van Spanje heeft zijn eigen charme. Het is niet te groot, maar ook niet te klein om je te vervelen. Valencia balanceert voor een weekendtrip, terwijl het je ook vult voor een lange vakantie met veel gedenkwaardige ervaringen: ongerepte stranden, goed klimaat, unieke en levendige cultuur, prachtige architectuur en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Het verkennen van Valencia is echt een plezier. Vakantie Valencia? Dat is echt iets voor jou als je van genieten houdt! 

Over Valencia

Valencia (of València zoals de lokale bevolking het noemt) is een stad in het midden en oosten van Spanje, aan de diepblauwe Middellandse Zee. Valencia is een van de weinige mediterrane steden die nog steeds zijn taal en lange culturele tradities, muziek, dans, keuken, handwerk en unieke lokale festivals heeft behouden. Dit is ook de thuisbasis van aantrekkelijke toeristische attracties met veel afdrukken van een oude stad met prachtige, kronkelende geplaveide straatjes, een torenhoge middeleeuwse vesting.

Dingen die je gezien moet hebben in Valencia

De Spaanse stad Valencia heeft een hoop dingen te doen. Het eerste wat je absoluut gezien moet hebben is de historische binnenstad. Het is erg sfeervol en je kan er veel zien. Waaronder het Kathedraal van Valencia, musea en het plein. Ook kom je er leuke restaurantjes terug en authentieke winkeltjes. Een typisch drankje uit Valencia is een glas Agua de Valencia. Het is ook aan te raden om de stad vanaf hoogte te bekijken. Dan heb je prachtig uitzicht over de hele stad. Je kan daarvoor de Torres de Serranos beklimmen. Het gebouw dat misschien wel het meeste bekend is in Valencia is de Ciutad de las Artes y las Ciencias. Ga daar ook vooral naar toe en laat je verrassen door de kunst. Het is zeker de moeite waard om daar even rond te lopen. Er zijn op Google nog veel meer tips te vinden. Maar als je echt de meer non-toeristische dingen wil bekijken kan ik je aanraden om het gewoon aan een local te vragen. 

Hoe duur is Valencia?

Valencia is niet een hele dure stad. Maar je kan het natuurlijk zo duur maken als je het zelf wil. Kies je telkens voor de dure restaurants? Dan ben je zeker wat meer geld kwijt. Het beklimmen van de toren kost bijvoorbeeld rond de 2 euro. Het is wel verstandig om wat extra geld op zak te hebben voor het bekijken van musea en andere attracties. 

Geef een reactie