Wat doet social media met ons?

Geplaatst door

Social media heeft een serieuze ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Tegenwoordig staan we 24/7 met iedereen in contact en kunnen we eindeloos genieten van allerlei content dat word geproduceerd door iedereen die dat wilt. Je kan precies zien wie waar is, wat diegene aan het doen is en met wie diegene is. Daarnaast is het zelf delen van content ook ontzettend leuk om te laten zien aan anderen wat jij aan het doen bent. Daarnaast zitten er ontzettend veel voordelen aan social media, maar kent het ook een andere kant. In deze blog kijken we met een objectieve blik naar social media en wat voor positieve en negatieve impact het heeft op onze wereld van tegenwoordig. Benieuwd naar onze kijk hierop? Lees het hier verder in onze blog!

Welke voordelen brengt social media met zich mee?

Social media brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Om te beginnen het contact dat je kan hebben met allerlei verschillende mensen. Denk bijvoorbeeld het contact dat je kan blijven onderhouden met mensen die je aan de andere kant hebt leren kennen. Daarnaast kan je ook mensen volgen die een voorbeeld voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan beroemdheden of influencers. Daarnaast kan je via social media ontzettend veel leren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe handigheidjes of trucjes.

Zitten er nadelen vast aan social media?

Natuurlijk zitten er ook nadelen vast aan social media. Zoals veel nieuwe ontwikkelingen zijn er voor- en nadelen. Bij social media kan dat bijvoorbeeld zijn dat je te vaak en te lang er naar kijkt. Een verslaving social media kan er daarom zomaar bij in glippen. Heb je het gevoel dat dit bij jou gebeurt? Met verslaving hulp kan je op een juiste manier hier vanaf komen. Daarnaast kan social media ook een verkeerd beeld schetsen van de werkelijkheid. Iets wat ervoor kan zorgen dat mensen denken hoe het zit terwijl de realiteit heel anders in elkaar zit.

Ontwikkelingen van social media

De ontwikkelingen van social media gaan maar door. Ook de verschillende soorten social media blijven komen. Denk bijvoorbeeld aan de recente hype: TikTok. Een enorme trend onder jongeren. Daarnaast zien we ook dat oudere platformen zoals Facebook zich blijven ontwikkelen en zich steeds meer richten op een totaaloplossing. In bepaalde landen zie je dat men meer gebruikt maak van facebook met bedrijfspagina’s en eventpagina’s dan van het ‘normale’ internet met websites etc. Dit komt omdat facebook het voor iedereen toegankelijk maakt om iets te plaatsen, organiseren enz.

Geef een reactie